مقالات

سروو موتور چیست؟

سروو موتور برای تجهیزات برقی اتوماسیون صنعتی که نیاز بسیار به دقت جریان الکترونیکی دارند استفاده می‌شود. موارد کاربردی و و برخی از دستگاه‌هایی که از سروو موتور استفاده می‌کنند عبارتند از: سینماها، ماشین‌های چاپ، دستگاه‌های برش چوب ،CNC ،طلا و فلزات، ماشین‌های نساجی، تجهیزات پزشکی، ماشین آلات تزریق پلاستیک و دستگاهای تولید قطعات الکترونیکی و… . سروو موتورها با توجه به نیاز صنعت گران برق نصبت به ماشین آلات صنعتی مورد استفاده شده در دو نوع برق AC و DC وجود دارد.

سروو موتورها عملکرد خطی را به جای دوار می‌توانند داشته باشند که به این صورت گیربکس به سروو موتور متصل می‌شود و گیربکس حرکت چرخشی را به حرکت خطی می‌تواند تبدیل کند, در برخی از ماشین آلات ساخت قطعات الکترونیکی و … هم می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

انواع مختلف خیلی کوچک و خیلی بزرگ سروو موتورها دارای گیربکس باعث شده تا در صنعت بسیار مورد استفاده قرار بگیرد. سروو موتور به دلیل سرعت و دقت بسیار بالا در پروژه‌های بسیار حساس و دقیق جای گرفته در پروژه‌های تولید قطعات کوچک و حساس مثل ساخت رباتیک و تجهیزات مکاترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در پروژه‌های بزرگ در ساخت تجهیزات صنعتی مثل CNC مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سری B یک سروو دیجیتال و دارای توابع استاندارد است. این مدل درایو قابليت کنترل موقعیت / سرعت / گشتاور و پشتیبانی از پالس ورودی فرمان و کنترل سیگنال آنالوگ را به صورت داخلي دارا می‌باشد. ویرایش پارامترها و كنترل عملیات از طریق صفحه کلید دیجیتال دستی موجود روی درايو انجام می‌شود. با تنظيم مقادير و پارامترهای درايو، امكان كنترل سريع عمليات و دسترسی سريع به حافظه داخلی دستگاه از طريق دانلود و آپلود پارامترها تسهيل می‌گردد. سری B سروو درايوهای دلتا یک درايو مقرون به صرفه و تأمين كننده رضايت مصرف كننده بوده که دارای پارامترهای اساسی و کاربری‌های متعدد در زمینه اتوماسیون صنعتی می‌باشد.

سروو موتورها از سه بخش تشکیل شده اند: یک موتورDC ، جعبه دنده و مدار کنترل زاویه موتور. مدار داخل سروو، کنترل موتور رو به این صورت انجام می‌دهد: یک پتانسیومتر متصل به محور خروجی سروو، زاویه فعلی موتور رو اندازه گیری کرده و این ولتاژ با آن چیزی که برای سروو به عنوان زاویه مقصد مشخص شده مقایسه می شود. بر اساس نتیجه مقایسه، موتور در جهتی به حرکت در می آید که اختلاف زاویه را از بین ببرد. به زبان ساده تر، شما به موتور یک زاویه مقصد می‌دهید و محور موتور به آن زاویه می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *